13e editieVolta NXT Classic Toertocht

Paasmaandag 1 april 2024

Hieronder vind je de informatie over de toertocht van de Volta NXT Classic 2024. De toerroutes zijn volledig uitgepijld, de gravelroute is enkel per GPX-bestand te rijden!

De Volta NXT Classic Toertocht komt tot stand vanuit de wedstrijd Volta NXT Classic. Iedereen met een passie voor fietsen - en voldoende uithoudingsvermogen - kan meedoen aan de Volta NXT Classic Toertocht. Fietsers hebben keuze uit 4 verschillende afstanden en een gravelroute waarbij de route - afhankelijk van de gekozen afstand - leidt door de mooiste plekken van Zuid-Limburg, Wallonië en de Voerstreek. De start – en finishlocatie op de Vroenhof in Eijsden biedt daarbij een gezellig ijkpunt.

De GPX-bestanden zullen in 2024 niet meer vrij toegankelijk gepubliceerd worden op de website. Deelnemers ontvangen de GPX-bestanden in de week voor het evenement via hun deelnemers e-mail. Bewoners kunnen hier de routebeschrijvingen vinden voorzien van verwachte doorkomsstijden om een inschatting te maken wanneer de toertocht langs jouw locatie komt.

This image for Image Layouts addon

Toertocht 150 km

Voor de ware doorzetters is er uiteraard ook een uitdagende route! Behoor jij tot deze groep avontuurlijke fietsers? Dan is de 150 km route met meer dan 2400 hoogtemeters de ideale keuze. Ook dit jaar is deze route slechts beschikbaar voor een beperkt aantal deelnemers. Wees er dus snel bij om een plek hiervoor te bemachtigen. In ruil hiervoor krijg je een route voorgeschoteld die qua zwaarte vergelijkbaar is met de Volta Limburg Classic-wedstrijd.

Deze route bevat natuurlijk de bekende lus rond Camerig en de finale met de uitdagende beklimmingen van de Cote de Mortroux en Les Waides in de laatste 25 kilometer. Als kers op de taart maak je ook een uitstapje naar de Belgische gemeenten Dalhem en Blegny. Aan de finish van deze tocht zul je ongetwijfeld trots zijn op het voltooien van deze uitdagende fietservaring.

This image for Image Layouts addon

Graveltocht 75 km

In 2024 voor de 2e keer een graveltocht van 75 km. Zo bieden we tijdens de Volta Limburg Classic weer voor ieder wat wils. In tegenstelling tot de diverse tochten over de weg, gaat deze route vooral over Nederlands grondgebied. We kunnen vast verklappen dat deze tocht het aantal van 1000 hoogtemeters overstijgt en voor bijna 65% onverhard is, maar laat je wat de route betreft verder vooral verrassen. We zijn flink aan de slag gegaan met de feedback die we na afloop van de 1e editie hebben verkregen en we beloven dat je zult genieten van de mooiste gravelpaden die Zuid-Limburg te bieden heeft! Ben je niet in het bezit van een gravelbike, niet getreurd, de tocht is ook prima te rijden met een MTB of crossfiets.

Let op! De route is niet uitgepijld maar enkel te rijden via een duidelijk .GPX bestand! Deze wordt enkele dagen voor de tocht met je gedeeld.

This image for Image Layouts addon

Toertocht 120 km

Als je het nieuwe seizoen wilt inluiden met een iets intensievere uitdaging en de grens van 100 km wilt overstijgen, dan is de 120 km route met bijna 1900 hoogtemeters absoluut de perfecte afstand voor jou. Deze route biedt niet alleen een sportieve uitdaging, maar stelt je ook in staat om al fietsend te genieten van het landschap en de pittoreske dorpjes die je doorkruist.

Met nét wat meer uitdaging en kilometers dan de 90 km route, omvat de 120 km route ook meer klimmetjes. Voordat de uitdagende finale rond Mortroux en Neufchateau zich aandient, brengt deze route je eerst langs een extra lus via Gulpen, Mechelen, Vijlen, Camerig en Sippenaeken. Deze 120 km route belooft zeker een sportieve prestatie te worden!

This image for Image Layouts addon

Toertocht 90 km

Als je jouw nieuwe seizoen liever relatief 'rustig' begint, maar toch een eerste test van de benen wilt, dan is de 90 km route een uitstekende keuze. Bovendien is de uitdagende finale van enkele jaren geleden, met de veeleisende beklimmingen van de Cote de Mortroux en Les Waides, weer een prominente feature van het parcours.

Deze 90 km route biedt de perfecte balans tussen een 'rustige' start en een uitdagende test voor je benen. Met 1400 hoogtemeters krijg je een mooie uitdaging voorgeschoteld aan het begin van jouw nieuwe seizoen. Geniet van het gevarieerde landschap, de heuvels, en de pittoreske omgeving terwijl je jezelf uitdaagt op de fiets. Een geweldige manier om jouw seizoen te openen!

This image for Image Layouts addon

Toertocht 65 km

Wil je heerlijk genieten op je fiets, maar tegelijkertijd rustig beginnen aan je nieuwe seizoen? Dan is de 65 km route de perfecte keuze als seizoensopener. Naast het verkennen van de diverse hellingen en uitgestrekte plateaus in Zuid Limburg, maak je ook een verrassend uitstapje over de Belgische grens richting de Voerstreek.

Deze route biedt de ideale mogelijkheid om je seizoen te starten zonder direct tot het uiterste te moeten gaan. Met bijna 1000 hoogtemeters en 65 km voor de boeg, staat je een prachtige uitdaging te wachten. Ervaar de rustige opbouw aan het begin van jouw nieuwe seizoen terwijl je geniet van de natuurlijke schoonheid en de variëteit aan landschappen.

Contact

Withuisveld 8
6226 NV Maastricht
+31 (0)43 203 00 15
info@voltanxtclassic.nl

Wil je door ons op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom de Volta NXT Classic? Klik dan op onderstaande button om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Stichting Hel van het Mergelland

NL03RABO0167885952 
BTW Nr: NL855587787B01
KvK: 41076931

REGLEMENT
PRIVACY & COOKIE STATEMENT