Volta NXT Classic kent weer sterk deelnemersveld

Nog minder dan een maand en dan staat de 49e Volta NXT Classic, voorheen Volta Limburg Classic, op de wielerkalender. Ook dit jaar starten de vrouwen weer voor een nationale wedstrijd en verrijden de mannen een UCI 1.1 koers. Het deelnemersveld begint vorm te krijgen. Zaterdag 30 maart 2024 starten bij de mannen 3 WorldTour teams en 5 UCI Pro Teams. Bij de vrouwen wordt onder andere het beste vrouwenteam van de wereld, Team SD Worx Protime verwelkomd aan de start in de Diepstraat te Eijsden.

De Volta NXT Classic voor mannen wordt verreden over een parcours van bijna 200 kilometer door het Zuid-Limburgse heuvelland en de Belgische Voerstreek. Jaarlijks bewijst de Volta NXT Classic een attractieve koers te zijn, waarbij aanstormend talent de strijd aan gaat met diverse ervaren renners. In 2023 was Kaden Groves van Alpecin-Deceuninck de winnaar in Eijsden. Later dat jaar won Groves onder andere nog etappes in de Ronde van Italië en Ronde van Spanje. In 2022 was de zeer talentvolle Belg Arnaud de Lie nog de beste van een deelnemersveld waar toen ook nog nu reeds gestopte wielrenners Philippe Gilbert en Tom Dumoulin aan de start verschenen. Bij de vrouwen was Mischa Bredewold in 2023 de sterkste en staat bijvoorbeeld ook veelwinnaar Demi Vollering op de erelijst.

“We zijn zeer trots deze teams te kunnen presenteren. Je merkt de afgelopen jaren weer enorm dat een aantal grote teams de Volta NXT Classic vast op hun kalender hebben staan. En dan met name om hun talentvolle renners aan het echte werk te laten ruiken. Met winnaars als Küng, Tratnik, De Lie en Groves hebben we de afgelopen jaren een aantal hele mooie winnaars gehad. De Volta NXT Classic was voor al deze renners hun definitieve doorbraak”, aldus koersdirecteur Roy Packbier. “De ploegen die deelnemen aan de Volta NXT Classic zullen dit jaar geregeld te zien zijn in diverse World Tour-wedstrijden. Zo staan diverse ploegen twee weken na de Volta NXT Classic ook aan de start van de Amstel Gold Race.”

Het voorlopige deelnemersveld van de Volta NXT Classic bestaat uit de volgende ploegen:

ALPECIN-DECEUNINCK Belgium

INTERMARCHÉ - WANTY Belgium

TEAM VISMA | LEASE A BIKE Netherlands

BINGOAL WB Belgium

LOTTO DSTNY Belgium

Q36.5 PRO CYCLING TEAM Switzerland

TDT-UNIBET Netherlands

TEAM FLANDERS - BALOISE Belgium

BEAT CYCLING CLUB Netherlands

DEVELOPMENT TEAM DSM-FIRMENICH POSTNL Netherlands

DIFTAR CONTINENTAL CYCLINGTEAM Netherlands

ISRAEL PREMIER TECH ACADEMY Israel

METEC - SOLARWATT P/B MANTEL Netherlands

PARKHOTEL VALKENBURG Netherlands

PHILIPPE WAGNER / BAZIN Belgium

REMBE PRO CYCLING TEAM SAUERLAND Germany

SOUDAL QUICK-STEP DEVO TEAM Belgium

TARTELETTO - ISOREX Belgium

TEAM LOTTO KERN-HAUS PSD BANK Germany

TEAM STORCK - METROPOL CYCLING Germany

UNIVERSE CYCLING TEAM Netherlands

V0LKERWESSELS CYCLING TEAM Netherlands

VICTORIA SPORTS PRO CYCLING Philipines

USA CYCLING U23 TEAM The United States

Naast de mannen zullen ook de vrouwen weer hun eigen Volta NXT Classic verrijden. Start en finish staan gepland in de Diepstraat te Eijsden. De voorlopige deelnemerslijsten worden zeer spoedig via de website gecommuniceerd.

Contact

Withuisveld 8
6226 NV Maastricht
+31 (0)43 203 00 15
info@voltanxtclassic.nl

Wil je door ons op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom de Volta NXT Classic? Klik dan op onderstaande button om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Stichting Hel van het Mergelland

NL03RABO0167885952 
BTW Nr: NL855587787B01
KvK: 41076931

REGLEMENT
PRIVACY & COOKIE STATEMENT