Timo Kielich zegeviert in Volta NXT Classic: “Was de laatste weken al goed op dreef”


Alpecin-Deceuninck was zaterdag opnieuw aan het feest in de Volta NXT Classic. De Belgische ploeg zag vorig jaar Kaden Groves naar de overwinning sprinten, dit keer was het de beurt aan Timo Kielich. “Dit was een mooie kans om voor de zege te koersen”, zei de winnaar na afloop.

Alpecin-Deceuninck boekte vandaag dus een tweede opeenvolgende zege in de Limburgse eendagskoers. Wat is het geheim? “Dat weet ik niet, maar het parcours leent zich om te koersen”, reageert Kielich in het flashinterview. “Daar staan we als ploeg wel voor, aanvallend koersen. Het is echt superfijn om te winnen, zeker in een 1.1-koers.”
“En dan ook vooral de manier waarop we gekoerst hebben. Daar kunnen we trots op zijn”, is de 24-jarige Belg van mening. “We hadden altijd iemand mee en zaten altijd in de koers. We hadden in de finale ook nog drie renners in een kopgroep van acht. We hebben een super goede koers gereden.”
Voor Kielich is het de tweede zege uit zijn profcarrière, nadat hij vorig jaar al een rit wist te winnen in de Ethias Tour de Wallonie. “Ik was de laatste weken al goed op dreef en dit was dus een mooie mogelijkheid om voor de zege te koersen. Het parcours leent zich heel erg tot aanvallend koersen.”

Duel met Eenkhoorn
In de finale moest Kielich afrekenen met de Nederlander Pascal Eenkhoorn van Lotto Dstny. “We waren met twee en Eenkhoorn wilde in de laatste kilometers niet meer rijden. Ik probeerde mezelf zo goed mogelijk te pacen tot de laatste kilometer. Daarna begonnen we met pokeren. De wind stond in de rug en ik kon in de sprint dus vanuit het wiel komen. Ik weet van mezelf dat ik een goede sprint in de benen heb na een lastige koers. Dat kwam goed van pas.”


Contact

Withuisveld 8
6226 NV Maastricht
+31 (0)43 203 00 15
info@voltanxtclassic.nl

Wil je door ons op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom de Volta NXT Classic? Klik dan op onderstaande button om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Stichting Hel van het Mergelland

NL03RABO0167885952 
BTW Nr: NL855587787B01
KvK: 41076931

REGLEMENT
PRIVACY & COOKIE STATEMENT