Met nog een kleine twee maanden voor de boeg, begint het deelnemersveld van de 47ste editie van de Volta Limburg Classic steeds meer vorm te krijgen. Er zullen in totaal maar liefst 4 World Tour ploegen en 5 Pro-continentale ploegen aan de start staan, waaronder Lotto Soudal met Philippe Gilbert en Tim Wellens! In voorgaande edities van de Volta Limburg Classic zorgden de Pro-continentale ploegen met een attractieve koerswijze voor veel spektakel. Bovendien wisten ze regelmatig ereplaatsen in de wacht te slepen. Sterker nog: de twee laatste edities ging er steeds een Pro-continentale ploeg met de zege aan de haal: in 2019 Vital Concept – B&B Hotels met Patrick Müller en in 2018 CCC Sprandi Polkowice met Jan Tratnik.

“De Volta Limburg Classic is één van Nederlands grootste wielerwedstrijden en kent een fraaie erelijst. Mede daarom hebben we er met de aangekondigde versoepelingen het volste vertrouwen in dat de Volta Limburg Classic in 2022 weer als vanouds verreden kan worden! Met naast de Pro-Continentale ploegen ook nog vier WorldTour ploegen aan de start belooft dit een spannende editie te worden ”, aldus koersdirecteur Roy Packbier.
De ploegen die deelnemen aan de Volta Limburg Classic 2022 zullen dit jaar geregeld te zien zijn in diverse World Tour-wedstrijden. Zo staan de WorldTour ploegen alle vijf de pro-continentale ploegen een week na de Volta Limburg Classic ook aan de start van de Amstel Gold Race.

Het voorlopige deelnemersveld van de Volta Limburg Classic 2022 bestaat uit de volgende ploegen:

Jumbo-Visma (Nederland)
Lotto Soudal (België)
Team DSM (Nederland)
Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux (België)
Alpecin-Fenix (België)
B&B Hotels P/B KTM (Frankrijk)
Bardiani Csf Faizane' (Italie)
Bingoal Pauwels Sauces Wb (België)
Sport Vlaanderen - Baloise (België)

Abloc CT (Nederland)
Allinq Continental Cyclingteam (Nederland)
Beat Cycling (Nederland)
Elevate P/B Home Solution-Soenens (België)
Geofco Doltcini Materiel-Velo.Com (België)
Metec-Solarwatt P/B Mantel (Nederlands)
Minerva Cycling (België)
Saris Rouvy Sauerland Team (Duitsland)
Riwal Cycling Team (Denemarken)
Tarteletto - Isorex (België)
Team Lotto - Kern Haus (Duitsland)
Volkerwessels Cycling Team (Nederlands)
Wiv Sungod (Verenigd Koninkrijk)
Xspeed United Continental (Canada)

Naast de heren zullen ook de dames weer hun eigen Volta Limburg Classic verrijden. Start en finish staan weer gepland in de Diepstraat te Eijsden.
Contact

Withuisveld 8
6226 NV Maastricht
+31 (0)43 203 00 15
info@voltanxtclassic.nl

Wil je door ons op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom de Volta NXT Classic? Klik dan op onderstaande button om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Stichting Hel van het Mergelland

NL03RABO0167885952 
BTW Nr: NL855587787B01
KvK: 41076931

REGLEMENT
PRIVACY & COOKIE STATEMENT