Volta NXT Classic & Zuyd Hogeschool zetten volgende stappen op het gebied van duurzaamheid

In 2023 heeft de Zuyd Hogeschool een onderzoek gedaan naar de potentiele verduurzaming van de Volta NXT Classic. Dit jaar heeft hier een verdieping op plaats gevonden voor wat betreft duurzame mobiliteit en de communicatie van de initiatieven die de organisatie op dit vlak ontplooid. 
De afgelopen periode hebben 9 studenten Zuyd Hogeschool gewerkt aan 2 onderzoeken binnen de organisatie van de Volta NXT Classic. Een unieke kans voor studenten om praktijkervaring op te doen en bij te dragen aan het verduurzamen van het wielerevenement. Gisteren hebben deze studenten hun onderzoek gepresenteerd en de Volta NXT Classic voorzien van concrete adviezen waarmee de organisatie de komende periode nieuwe stappen op het gebied van duurzaamheid gaat zetten:

•    Onderzoek duurzame mobiliteit:
Vier studenten hebben onderzoek gedaan naar de inzet van duurzame mobiliteit rondom de Volta NXT Classic. Het onderzoek heeft als doel de mobiliteit te optimaliseren. Niet alleen om efficiëntie aan het evenement toe te voegen, maar ook om duurzaamheid en het comfort voor toeschouwers te verhogen. 
De studenten hebben voor hun onderzoek gesproken met medewerkers van de organisatie, maar daarnaast ook met sponsoren, inwoners en ondernemers  uit Eijsden, de Gemeente Eijsden-Margraten, Zuid-Limburg Bereikbaar en vele andere stakeholders. De interviews en het deskresearch hebben geresulteerd in een strategisch adviesrapport en een operationele roadmap  waarmee de organisatie aan de slag gaat.

•    Onderzoek strategisch communicatieplan:
De organisatie van de Volta NXT Classic bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die de wielersport een warm hart toedraagt. In 2023 heeft de organisatie een missie statement ondertekend om de komende jaren te investeren in de toekomst van topsport, vitaliteit voor jong en oud en (bewustwording van) verduurzaming.
Op basis hiervan heeft een groep van 4 studenten een strategisch communicatieplan opgezet. Gisteren werden de resultaten gepresenteerd inclusief een mooi en bruikbaar stappenplan tot 2030! 

De resultaten van beide onderzoeken zullen helpen om het evenement verder te verduurzamen en de regio te laten profiteren van dit sportieve evenement.
Image

Contact

Withuisveld 8
6226 NV Maastricht
+31 (0)43 203 00 15
info@voltanxtclassic.nl

Wil je door ons op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom de Volta NXT Classic? Klik dan op onderstaande button om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Stichting Hel van het Mergelland

NL03RABO0167885952 
BTW Nr: NL855587787B01
KvK: 41076931

REGLEMENT
PRIVACY & COOKIE STATEMENT