Volta Limburg Classic wil uitblinken in duurzaamheid.

De organisatie van de wielerwedstrijd Volta Limburg Classic wil in de toekomst hét voorbeeld zijn van een duurzaam evenement. Daarom gaat de organisatie de komende drie jaar nauw samenwerken met de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.
De missie van beide partijen is 'investeren in een toekomst waarin topsport en duurzaamheid hand in hand gaan.'

Innovatie

De organisatie van de koers maakt graag gebruik van de kennis en kunde van de Brightlands Chemelot Campus, waar alles in het teken staat van innovatie en recyclen. "Je kunt al heel klein beginnen. Je moet jezelf afvragen, waar kunnen we de koers verduurzamen? Bijvoorbeeld de bewegwijzering, afzetlint of verpakkingsmateriaal van voeding. Het zou super mooi zijn als je daarmee aan de slag gaat met studenten en dat die nieuwe duurzame producten een jaar later in de koers gebruikt worden", zegt Menno Smeelen van Brightlands Chemelot Campus.

De volgende stap

Volgens oud-profrenner én duurzaamheidsambassadeur van de campus, Bram Tankink is er gelukkig al veel vooruitgang geboekt in het wielrennen. "Zo maar iets weggooien mag niet meer, daar krijg je meteen een boete voor. Maar we willen het nóg beter gaan doen. De volgende stap is: verzamel al het plastic en maak er een nieuw product van."

Duurzame partners

De organisatie van de Volta Limburg Classic hoopt dat meer duurzame partners zich zullen aansluiten bij de wielerkoers van de toekomst, zegt Ivo Gubbels. "Doel is om een 'community' van duurzaamheidspartners te verenigen en elkaar te helpen om ideeën vorm te geven. Hoe mooi zou het zijn om innovaties te zien in de koers, die ook nog tot nieuwe zakelijke mogelijkheden leiden." In de komende editie van het wielerevenement zullen al de eerste duurzame ideeën zichtbaar zijn. Zo zal er een elektrische auto meerijden, wordt het afval bij de teambussen gescheiden opgehaald en zal er zo veel mogelijk lokaal ingekocht worden.
Op 1 april wordt de wedstrijd voor de mannen en de vrouwen gehouden. Één dag later is de toertocht.

Lees het volledige bericht op: 1Limburg

Image

Contact

Withuisveld 8
6226 NV Maastricht
+31 (0)43 203 00 15
info@voltanxtclassic.nl

Wil je door ons op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom de Volta NXT Classic? Klik dan op onderstaande button om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Stichting Hel van het Mergelland

NL03RABO0167885952 
BTW Nr: NL855587787B01
KvK: 41076931

REGLEMENT
PRIVACY & COOKIE STATEMENT