VOLTA NXT CLASSIC
VOLTA NXT CLASSIC
VOLTA NXT CLASSIC

ZATERDAG 30 MAART 2024

Editie #49 Mannenwedstrijd
Editie #6 Vrouwenwedstrijd

PAASMAANDAG 1 APRIL 2024

Editie #13 Toertocht

This image for Image Layouts addon

Mannenwedstrijd

De Volta NXT Classic voor mannen wordt verreden over een parcours van bijna 200 kilometer door het Zuid-Limburgse heuvelland en de Belgische Voerstreek. Jaarlijks bewijst de Volta NXT Classic een attractieve koers te zijn, waarbij aanstormend talent de strijd aan gaat met diverse ervaren renners. In 2023 was Kaden Groves van Alpecin-Deceuninck de winnaar in Eijsden. Later dat jaar won Groves onder andere nog etappes in de Ronde van Italië en Ronde van Spanje. In 2022 was de zeer talentvolle Belg Arnaud de Lie nog de beste van een deelnemersveld waar toen ook nog nu reeds gestopte wielrenners Philippe Gilbert en Tom Dumoulin aan de start verschenen.
This image for Image Layouts addon

Toertocht

Klaar om met je racefiets een van Limburgs mooiste toertochten te gaan fietsen? Met vijf verschillende routes en afstanden, biedt de toertocht van de Volta NXT Classic routes die geschikt zijn voor (bijna) alle niveau's. 

Geen zin om met de racefiets op pad in gaan? Dit jaar hebben we speciaal voor de liefhebbers ook een 75 kilometer lange gravel route op het programma staan.

This image for Image Layouts addon

Vrouwenwedstrijd

SINDS 2017 OOK VROUWENWEDSTRIJD 

In 2017 heeft de organisatie van de Volta NXT Classic besloten om naast de bekende mannenwedstrijd, ook een vrouwenwedstrijd toe te voegen. De Volta NXT Classic vrouweneditie stond al enkele jaren op de planning, maar paste destijds niet in het programma. Met de Volta NXT Classic is er gelukkig weer een optie bijgekomen op de vrouwenkalender.
Op de erelijst tot nu toe staan onder andere Mischa Bredewold en Demi Vollering.

Contact

Withuisveld 8
6226 NV Maastricht
+31 (0)43 203 00 15
info@voltanxtclassic.nl

Wil je door ons op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom de Volta NXT Classic? Klik dan op onderstaande button om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Stichting Hel van het Mergelland

NL03RABO0167885952 
BTW Nr: NL855587787B01
KvK: 41076931

REGLEMENT
PRIVACY & COOKIE STATEMENT