Volta Limburg Classic en Brightlands Chemelot Campus slaan handen in elkaar voor duurzame wielertoekomst

De Stichting Organisatiecomité Hel van het Mergelland, dé organisator van de Volta Limburg Classic, en Brightlands Chemelot Campus breiden hun partnership uit en slaan de handen in elkaar om het wielerevenement een duurzame toekomst te geven. Dit maakte beide partijen samen met hoofdsponsor Volta Limburg vrijdag 10 maart bekend op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

“We zijn zeer verheugd deze samenwerking aan te gaan en verder uit breiden. In 2022 hebben wij samen met Brightlands Chemelot Campus al de eerste stappen in hopelijk een langdurige samenwerking gezet door de lancering van de 100% Limburg Bike tijdens de Volta Limburg Classic. Nu gaan we de volgende stappen zetten op het gebied van duurzaamheid en hebben we dit vastgelegd in een intentieovereenkomst. Deze overeenkomst sluit naadloos aan bij het beleid van onze hoofdsponsor Volta Limburg. Ook zij hebben immers al forse stappen gezet op het gebied van energietransitie en duurzaamheid en willen dit ook graag uitdragen,” zo vertelt Jean Demollin, voorzitter van het organisatiecomité.

Ivo Gubbels, bestuurslid van de Stichting: “Dit is absoluut een mooie stap voor de toekomst van de Volta Limburg Classic. We willen hét voorbeeld zijn van een duurzaam evenement met duurzame partners, een onderscheidende sociale maatschappelijke meerwaarde en respect voor de omgeving. Investeren in de toekomst wat betreft topsport, vitaliteit voor jong en oud en verduurzaming staan bovenaan onze ambitielijst. De kennis en kunde van een partij als Brightlands zullen hier absoluut bij helpen. Doel is om een community van duurzaamheidspartners te verenigen en zo voor ons evenement én voor de partners onder elkaar co-creatie op gebied van circulatiteit en duurzaamheid te genereren. Zo zal Heijmans op termijn ook aanhaken.”

‘Door dit partnership met de Volta Limburg Classic creëren we meerwaarde voor de sport én samenleving’, aldus Menno Smeelen, New Business Development Manager Brightlands Chemelot Campus. ‘Op de Brightlands Chemelot Campus houden we ons bezig met diverse duurzame en circulaire projecten in samenwerking met onze huurders, de kennis- en onderwijsinstellingen op de campus en het MKB in de regio. We streven naar een duurzame en gezonde samenleving voor iedereen. Dit doen we onder andere door de ontwikkeling en het gebruik van circulaire materialen (bijvoorbeeld uit afvalstromen) ter verduurzaming van de sport, we zijn niet voor niets gecertificeerd als Brightlands Sportinnovator Center. Samen gaan we voor de verduurzaming van de Volta Limburg Classic en de regio.’ 

Brightlands Chemelot Campus
Bij Brightlands Chemelot Campus staat alles in het teken van innovatie en groei. Of het nu gaat om de ontwikkeling van hoogwaardige materialen, duurzame processen of biomedische innovaties, de dynamische community werkt aan oplossingen die bijdragen aan een duurzamere en gezondere wereld. De campus en het aangrenzende industriepark Chemelot vormen één groot laboratorium, waar hooggekwalificeerde deskundigen van universiteit en bedrijfsleven samenwerken.
De campus is partner van de Chemelot Circular Hub, een proeftuin van internationaal belang voor de transitie naar een circulaire economie en samenleving.
Brightlands Chemelot Campus maakt deel uit van Brightlands, een open innovatie community die bestaat uit vier campussen. Hier wordt gewerkt aan de grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. https://www.brightlands.com/brightlands-chemelot-campus

Image

Contact

Withuisveld 8
6226 NV Maastricht
+31 (0)43 203 00 15
info@voltanxtclassic.nl

Wil je door ons op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom de Volta NXT Classic? Klik dan op onderstaande button om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Stichting Hel van het Mergelland

NL03RABO0167885952 
BTW Nr: NL855587787B01
KvK: 41076931

REGLEMENT
PRIVACY & COOKIE STATEMENT